عیدانه3




88_shirzadi.jpg

شهرام شیرزادی

موضوع انشا: تعطیلات خود را چگونه گذراندید؟
جلال سمیعی
( الف - چرکنویس )
مقدمه: منت خدای را عزوجل است که اطاعتش باعث قربت می‌شود. قلم در دست می‌گیرم و بر صفحه‌ی سفید کاغذ می‌نگارم تا بنگارم که تعطیلات عید نوروز بر ما چه گذراندیم؟ و امیدوارم که هرگز وقت خود را به بیخودی نگذرانیم.
متن: بهار سرسبز خیلی می‌شکفد و آدم را شاداب می‌کند و آدم خدا را باید شکر کند که این همه نعمت داد. از جمله خدا را بهار را آفرید و عید نوروز را آفرید. پس این دو هفته تعطیلی خیلی خوب است و ادم می‌تواند همه‌اش برود بازی کند و صبحها تا ظهر بخوابد و مامانش هی غر غر نکند کاشکی که بلند شو برو بربری بگیر. و الان عید است مهمانها یکهو می‌رسند بلند شو. و خوب است مامانها بچه‌ها را بربری نفرستند.
ما در تعطیلات نوروز امسال خیلی بهمان خوش نگذشت چون بابام از روز دوم عید رفته بود اضافه کاری و مامانم هی می‌گفت که چرا نرفتیم مسافرت لرستان پیش خانه آقام. و بابام شبها هم دیر می‌آید و ما بجز چند ساعت که رفتیم خانه عمو حمیدم و عمه لیلام که همین محل بالایی خودمانند. دیگر هی ماندیم در خانه. و کسی هم مهمانی‌مان نیامد چون داییهایم رفته بودند لرستان آقام. و تلویزیون هم بی‌انصاف چیزی نداشت و " نمو " را هم برای بار پنجم پخش کرد که خیلی حال داد البته.
امسال بابایمان میوه نخرید و گفت گران است بازار تره بار نیاورده. و مامان هم سر سال تحویل قهر کرد و گریه کرد و یک چیزهایی گفت که گفت و رفت آشپزخانه و بعد که یک توپ در تلویزیون ترکید و یکی آقایی گفت آغاز سال نمی‌دانم چند من رفتیم حیاط و بعد رفتم کوچه که با بچه‌ها توپ بازی کنم. و از شانس گند من کسی نیود و من با خشمناکی زدم زیر توپ خورد به شیشه همسایه‌مان که راننده است و در رفتم شکر خدا که آمد بیرون ندید مرا و فحش داد به بابای مردم آزار.
پیک شادی را هم همان 28 اسفند حل کردم و پریشب بعد سیزده بدر رنگش کردم که خوشگل باشد.
نتیجه: ما از این انشای خود نتیجه می‌گیریم که بهار خیلی خوب است و نوروز خوب است و آدم همه‌اش هم که نباید برود تعطیلات را سفر کند و تلویزیون و فوتبال هم خوبند مثل سفر.
 
( ب - پاکنویس )
مقدمه: منت خدای را عزوجل که اطاعتش باعث می‌شود آدم به او یعنی خدا قربت بشود. قلم در دست می‌گیرم و بر صفحه‌ کاغذ می‌نگارم تا که بنگارم که تعطیلات عید نوروز را چگونه گذراندیم. و من امیدوارم که همان طور که به من خوش گذشت به همه خوش گذشت و ما به بیهوده نگذرانیم. آمین.
متن: بهار سرسبز خیلی می‌شکفد آدم را و همینطوری هم آدم را شاداب می‌کند. و ما همیشه باید خدا را شکر کنیم که به ما این همه نعمتهای خوب و خرّم داده است. و خدای مهربان بهار را آفرید و نوروز را خیلی خوب شد که آفرید. این چند هفته تعطیلی به من و خانواده‌ام خیلی خوش گذشت. و با این که پدرمان به جامعه خدمت کرد و رفت ماموریت ما نتوانستیم برویم سفر. اما خوشحال بودیم و به خودمان افتخار کردیم که به جامعه خدمت کردیم. و مادرم هم گفت انشالله تابستان می‌رویم لرستان پیش پدر برزرگ.
و من هر روز صبح با برنامه ریزی می‌رفتم صبح 7 بلند می‌شدم و طبق برنامه آقای پرورشی ورزش صبحگاهی میکردم و بعد با روحیه‌ای شاد می‌رفتم بربری داغ و تازه می‌گرفتم و صبحانه خیلی صفا داشته است. و بعدش هی به عید دیدنی می‌رفتیم و خوش می‌گذشت. نه مثل بعضیها که رفتند تو ی کوچه توپ زده بودند شیشه مردم را شب عیدی شکسته بودند نامردی است. و خیلی بد است این قبیل تفریحات.
ما عید نوروز را با برنامه‌های مفید تلویزیون گذراندیم و فقط هم تلویزیون خودمان را دیدیم و نه ویدیو سی‌دی که فیلم غربی دارد. و نیز پیک شادی را منظم حل کردیم و رنگ و جلد کرده‌ایم و باشد که نمره خوبی بگیریم.
نتیجه: این بود انشای من و ما از این انشای خود نتیجه می‌گیریم که عید خیلی خوب است و آدم چه خوب است که یا برود تعطیلات و یا باباش برود ماموریت برای خدمت و هیچ ایرادی ندارد. والسلام.

golagha87456865z2.jpg
مسعود ضیایی زردحشویی

(غمها و غصه ها رو بي خيال باش !)
فاضل تركمن 
همه مي گن بهار اومد ، درسته ؟
قطار قطار قطار اومد ،‌ درسته ؟ 

فصل بهار ، فصل گله ،‌قشنگه 
فصل صداي بلبله ، قشنگه  

وقتشه كه دو هفته اي حال كنيم
غصه هاي يه ساله رو چال كنيم
 
وقتشه كه رفاقتي بخنديم 
دست و پاي مشكلا رو ببنديم 
 
وقتشه كه چشم حسود كور بشه
بساط رقص و مطربي  ‌جور بشه !
 
مدرسه و اداره تعطیل بشه
لحظه خوب سال تحويل بشه  

دعا بكن كه برقا خاموش نشه 
دعا بكن هيچ آدمي روش نشه ... 
 
روش نشه كه روده درازي كنه 
روش نشه كه زبون درازي كنه 
 
بسه ديگه ، بيا منو بغل كن
اگه مي تواني مشكلامو حل كن ! 

دلم مي خواد همديگه رو بوس كنيم 
همديگه رو بوس كنيم و لوس كنيم !
 
عيد اومده ، اهل دل و با حال باش 
غمها و غصه ها رو بي خيال باش !
 
 
pakshir76345.jpg
ناصر پاک شیر

1+12 به در!
عباس قاضی زاهدی
حالا که 1+12 به در نزدیک است و بازار گره زدن سبزه توسط ضعیفه ها داغ، بد ندیدم که نکات مهمی که بر اساس سالها تجربه و مرارت در این زمینه کسب نموده ام را در اختیارتان قرار دهم تا شاید راهگشا شود و آمار ازدواج در سال 88 رشدی صعودی و چشمگیر داشته باشد.همانطور که می دانید برای باز شدن بخت راه های زیادی توسط اهل فن ارائه شده است. اما گره زدن سبزه کاملن جواب می دهد و مفید فایده خواهد بود. پس این مطلب را با دقت هر چه تمام تر بخوانید.
در ابتدا نیت خود را خالص کنید که اگر نیتی به جز ازدواج داشته باشید، یقینن با گره زدن درخت هم راه به جایی نخواهید برد.
سپس به سبزه زار بروید که سبزه های خانگی مدت هاست از کار افتاده و دیگر پاسخگوی خیل عظیم دوستداران تاهل و تعهد نیست. برای یک ازدواج موفق تعداد گره ها باید چیزی بالغ بر هزار گرهِ کور باشد تا هیچ بخیلی نتواند آنرا باز کند.
گفتنی است در اینجا تعداد زیاد گره به این دلیل توصیه می شود تا مگر یکی از هزاران اثر کند و باعث گشایش شود.
در ادامه در سبزه زار مدتی قدم بزنید و با خدای خود راز و نیاز کنید. سپس وقتی به آرامشی نسبی رسیدید به صورت کاملن ماهرانه خود را به کوچه ی علی چپ زده و طوری که تابلو نباشد و دیگران فکر نکنند که خدایی ناکرده شما مشغول گره زدن سبزه هستید با دست چپ یک عدد سبزه ی تر و تازه را بگیرید، چشمانتان را ببندید، نیت کرده و با دست راست سبزه ی کناری را به آن گره بزنید.
در اینجا می توانید از روش یکی زیر، یکی رو استفاده کنید تا اگر گرهِ زیری خنثی شد، گرهِ رویی کار خودش را بکند.
در انتها ذکر این نکته ضروری است که اگر دست چپ و راست را اشتباه کنید نتیجه ی معکوس می دهد. تا جایی که نزدیک بود اواخر سال گذشته بنده شوهر کنم!

salenomobarak3874z.jpg
مسعود ضیایی زردخشویی

نمایشنامه تک پرده ای
بهار، حافظ و مرد دو هزار چهره!
علی زراندوز
یادداشت سردبیر(چسبیده روی میز نویسنده) : لطفا در اسرع وقت بر اساس بیت زیر یک نمایشنامه تک پرده ای با ذکر نتایج اخلاقی لازم و کافی بنویسید.یک خط در میان هم باشد که برای حک و اصلاح دستمان باز باشد،جا کم نیاوریم!

رسید مژده که آمد بهار و سبزه دمید      وظیفه گر برسد مصرفش گلست و نبید
{پرده بالا میرود .در یک اتاق 3 در 4 حافظ با پیژامه و عرق گیر آبی که چند جایش با آتش سیگار سوخته نشسته و زل زده به تلویزیون و مرتب کانال عوض می کند}
حافظ: خوب، این هم سریال مرد دو هزار چهره ... شروع شد ... راستی عیال! حواست باشه اگه من نبودم و کسی آمد خودش را حافظ معرفی کرد سریع زنگ بزن به این آقای پژمان بازغی بیاد ببرش واسه سال دیگه مرد سه هزار چهره را هم بسازن!
صدای عیال حافظ از خارج صحنه به گوش می رسد: به جای این حرفها برو دنبال وظیفه ات ... این همه از شاه شجاع تعریف کردی، نمی خواد یه عیدی درست و حسابی بهت بده؟
در این هنگام صدای زنگ اس ام اس حافظ بلند می شود.حافظ پیامک تازه رسیده را می خواند و می گوید: بی نمک ... خانم این بچه خواهرت مژده، فکر کرده ما از دنیا بی خبریم؟ کرایه تاکسی ها گران شد و پیامهای نوروزی داخلی و خارجی هم پخش شد،آن وقت این مژده خانم شما تازه اس ام اس می زند و آمدن بهار و دمیدن سبزه را تبریک می گوید ...یخ کنن این فامیلات!
صدای زنگ در به گوش می رسد. حافظ از صحنه خارج و کمی بعد وارد می شود: بفرما خانم ... حالا باز از این شاه شجاع بد بگو،هی بگو طاغوتیه و بد حساب ...  طفلی وظیفه ما را با پیک فرستاده دم منزل...
عیال حافظ وارد صحنه می شود ولی با مشاهده تماشاچیان که گوش تا گوش نشسته اند با عجله از صحنه خارج و کمی بعد روسری به سر وارد می شود و تمام وظیفه حافظ را می گیرد تا خرج قسط و قصاب و بقال و آجیل و میوه و عیدی بچه ها و کرایه خانه کند ... حافظ کمی با عیال چانه می زند که باید دخل و خرج و شیوه های مصرفشان را اصلاح کنند تا تهش یه مبلغی هم برای مصرف گل و نبید شاعر باقی بماند اما عیال زیر بار نمی رود . حافظ که می بیند راه به جایی ندارد بلند می شود تا صحنه را ترک کند.
عیال حافظ: حالا کجا داری میری؟
حافظ: می روم یکی از بیتهای دیوانم را اصلاح کنم... این طوری وقتی آیندگان اشعار ما را می خوانند فقط بد نامی اش برایمان می ماند و با خودشان می گویند که حافظ عجب آدم عیاشی بوده که هر چه مداخل داشته با شیوه غلط مصرفی که داشته...
عیال حافظ در حالیکه پولها را می شمارد می پرد وسط حرف او: پس قربان دستت آن بیت: اگر آن ترک شیرازی ات را هم اصلاح کن که وقتی خان داداشم اینها واسه عید دیدنی می آن باز غیرتی نشن!
تیتراژ پایانی سریال مرد دو هزار چهره از تلویزیون پخش می شود و پرده هم خمیازه کشان می افتد.
نتیجه اخلاقی: ...در خود متن مستتر است لطفا با دقت بیشتری آنرا بخوانید!

khosravi09845.jpg
مرتضی خسروی


شهرام شیرزادی،جلال سمیعی،مسعود ضیایی زردخشویی،فاضل ترکمن،ناصر پاک شیر،عباس قاضی زاهدی،مرتضی خسروی،علی زراندوز

تاريخ : دوشنبه ۱۰ فروردين ۱۳۸۸

Keywords:
About Noruz By Jalal Samiei , Naser Pakshir , Fazel torkaman , Shahram Shirzadi , Masoud Ziyaei , Abas Zahedi , Morteza Khosravi , Ali Zarandooz

دسته بندی

مطلب
كاريكاتور

نظرات

١٢+١ مطلب خيلي جالبي بود.
ارسال توسط :  افروز | شنبه ۲۹ فروردين ۱۳۸۸

ارسال نظر

نظر شما پس از تاييد توسط مديريت سايت، نمايش داده خواهد شد.
لطفا" کد زیر را در قسمت پائین آن وارد نمائید.
در صورت خوانا نبودن کد فوق اینجا کلیک کنید.
نام:
 
پست الكترونيك:
 
وب سايت (لطفاً آدرس به صورت کامل وارد شود. بعنوان مثال: http://www.golagha.ir):
 
نظر:  

 


©با معرفت‌ها ذکر مأخذ می‌کنند!
powered by: