علي نعمتي شهاب
افشين قطبي سرمربي تيم ملي فوتبال در مصاحبهاي گفته: "ايران بهترين و شايستهترين تيم براي قهرماني جام ملتهاي آسياست!" در اين مطلب ميخواهيم نگاهي داشته باشيم به اينکه چرا حرفهاي آقاي قطبي درست است:
اول ـ نظم و ترتيب فدراسيون فوتبال: قطعا فدراسيون فوتبال فعلي، با نظمترين فدراسيون تاريخ فوتبال نه فقط ايران که آسيا است. نمونههايي از اين نظم فراوان را با هم مرور کنيم:
• در اين فدراسيون هيچ کس از کار آن يکي خبر ندارد تا مبادا خداي نکرده در کارش دخالت کرده باشد!
+• گم شدن اسناد و مدارک مهم در اين فدراسيون امري طبيعي است؛ مگر در ادارات ديگر دولتي اين اتفاق نميافتد؟
+• هماهنگي اعضاي مختلف فدراسيون فوتبال واقعا ستودني است.
+دوم ـ رئيس خندهروي فدراسيون فوتبال: رئيس فدراسيون فوتبال قطعا خندهروترين رئيس فدراسيون تاريخ فوتبال ايران است. در فوتبالي که هميشه بايد اخمها و غرولند را به خاطر کار و نتايج خوب تحمل ميکرديم، چه اشکالي دارد که يک بار هم رئيس فدراسيوني داشته باشيم که بخندد و هيچ کاري نکند!؟ خوبي آقاي کفاشيان اين است که فکر ميکند فوتبال نوعي مسابقهي دو است که در آن بازيکنان سعي ميکنند از توپ جلو بزنند. بنابراين اين که مثلا يک وقتهايي توپ پشت سر بازيکنان و دروازهبان ما (يعني درون دروازه) جاي ميگيرد، به معناي برنده شدن ماست. از آن طرف اينقدر اين رئيس فدراسيونمان دلسوز است که نميخواهد دل هيچ کس را بشکند؛ حتي به قيمت از دست رفتن مقامات بيارزش دنيوي در کميتهي اجرايي کنفدراسيون فوتبال آسيا. بنابراين: "پسر بدو اون تخمه را بيار فيلم هندي تيم ملي شروع شد!" را عشق است!
سوم ـ ستارههاي کشف نشده: به دليل سيستم قوي پرورش استعدادها در فوتبال ما، هميشه بازيکنان ما تازه وقتي به سي چهل سالگي ميرسند هنوز ستارههايي کشف نشدهاند. بنابراين هميشه اميد به آينده "براي گرفتن حق خودم از اين فوتبال که هيچ وقت بهش نرسيدم" مهمترين انگيزهي هر بازيکن در ايران است و چه کسي است که نداند اميد، اصليترين کليد موفقيت است؟
چهارم ـ تاکتيکهاي بسيار منطقي فوتبال ايراني: نقش مربي اين است که بازيکنان را در يک نظم تاکتيکي مشخص براي دستيابي به هدف تيم يعني پيروزي هدايت کند. فوتبال ايران سابقهي بسيار درخشاني در اين زمينه دارد؛ از ابداع سيستم بسيار درخشان و مدرن علي اصغري گرفته تا معرفي پديدهي درخشاني به نام اوت دستي به فوتبال جهان. از آن طرف بازيکنانمان هم که خدا را شکر بسيار نظمپذير و تاکتيکگرا هستند. آنها از اصطلاح معروف "همه براي يک نفر و يک نفر براي همه!" فقط بخش اولاش را موقع بازي يادشان ميآيد.
پنجم ـ مربي تيم ملي: سرمربي تيم مليمان يکي ديگر از نقاط قوت ماست. خوبي افشين قطبي اين است که به علت تسلطاش بر زبان مادري يعني فارسي هر روز به ادبيات غني اصطلاحات جديدي را اضافه ميکند: دلِ شير، هوش روباه، پنجهي پلنگ، ضرب شوت فيل و ... و به اين ترتيب داريم ياد ميگيريم که برخلاف نظر شاغلام فوتبال ايران ميتوان حتي با تفنگ بادي به جنگ تانک رفت. کليد اصلياش چيزي است که در ايرانيان ذاتي است و تنها نيازمند کشف توسط هنرمندي با نگاه متفاوت و علمي بوده است: اعتماد به نفس!
ششم ـ رقباي ضعيف: واقعا با وجود رقباي ضعيفي مثل استراليا، کرهي جنوبي و ژاپن که در تورنمنتهاي بسيار نامعتبر و ضعيفي مثل جام جهاني و المپيک و بازيهاي آسيايي بازيهاي خوبي انجام دادهاند، چرا نااميد باشيم؟ مهم اين بوده که به ما فرصت درخشاش در آن مسابقات داده نشده؛ و گر نه ميدانيد که ما به قول تماشاگرانمان هميشه قهرمانيم ....
كاريكاتورها: حسين صافي،
هفتهنامهگلآقا و بزرگمهر حسينپور
Keywords:
About Asian Cup , Ali Kafashian , Afshin Ghotbi By Ali Nematishahab