اتاق تجربه نام کارگاهی بود که در سال گذشته به همت
فریدون عموزاده خلیلی راهاندازی شد. این کارگاه قصد داشت تا به جوانانی که به حوزه داستاننویسی علاقهمند و آشنا بودند، جسارت نوشتن رمان بدهد. حاصل شش ماه تلاش این کارگاه، تولد ۶ رمان در حوزه کودک و نوجوان بود که به مناسبت نمایشگاه کتاب منتشر شدهاند. مروری براین کتابها میکنیم و در صورت علاقهمندی میتوانید آنها را از نشرچکه و شهر قلم در ایام نمایشگاه تهیه کنید.
زندگیِ جدیدِ جناب دایناسور
رُمان کودک
نوشتهی
ربابه میرغیاثیانتشارات چکه و شهر قلم
نزدیکِ فصلِ زمستان جناب دایناسور برای رئیس موزه نامه نوشت و از او خواست بازنشستهاش کند. سالهای سال بود که همهی دوستانِ دایناسور مُرده بودند و فقط او زنده مانده بود. دایناسور میترسید اگر زندگیاش را همینطوری ادامه بدهد تا چند سالِ دیگر به موجودی خنگ و خونسرد تبدیل شود. و البته، ترس دیگری هم در میان بود جناب دایناسور با نود و پنج سال عمر، پنج متر قد و چهل تُن وزن میترسید که بمیرد و نسلِ دایناسورهای روی زمین منقرض شود. برای همین بود که او هر روز تازهترین مقالههای پزشکی و روانپزشکی را میخواند و به دنبال راههایی بود که بتواند بیشتر زندگی کند. از متن پشتِ جلدِ کتاب (نگارنده به سطور خاکستریِ رنگ بالا اشاره میکند) معلوم است که قهرمانِ این رُمان یک دایناسورِ خیلی خسته است، آخرین دایناسور روی زمین که از مناسباتِ کارمندی خسته شده و تصمیم گرفته بیخیالِ ثباتِ شغلیاش برود پیِ یک زندگی جدید. البته، گویا هراس درونیِ دایناسور از مرگ هم روی انتخاب مسیرش برای زندگی تأثیرگذار است. چه تأثیری میگذارد؟ خُب، باید کتاب را بخوانید و متوجّه شوید چهگونه راههایی که جناب دایناسور برای زندگیِ بیشتر پیدا میکند او را به یک شبه کانون اصلاح و تربیت میرساند در دلِ جنگل و به یک زن؛ خانوم یونا که یک زارفهی مهربانِ حساسِ گریهاو است. خُب، وقتی هم پای یک زن به زندگیِ باز میشود دیگر … وقت آن است که بگویم داراخ داراخ دوراخه. زندگیِ جدیدِ جناب دایناسور برای گروه سنّی کودک نوشته شده است. یک داستانِ فانتزی با شخصیّتهای جانوری که جدای ماجرا، رگههایی از طنز هم دارد. گیرم، از این طنزهای یواش. فکر میکنم بچّههای دبستانی از خواندنِ ماجراهای جناب دایناسور، خانوم یونا و دیگر حیواناتِ این داستان لذّت ببرند.
این رُمان بهتازگی چاپ شده است و با قیمت ۲۰۰۰ تومان در غرفهی انتشارات چکه و انتشارات شهر قلم در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (سالن ۲۳b، غرفهی ۱۲۵) به فروش میرسد. لابُد بعد از نمایشگاه هم در کتابفروشیهای سطح شهر میتوانید زندگیِ جدیدِ جناب دایناسور را تهیّه کنید.
روزنوشتهای درخت ته کلاس
رُمان نوجوان
نوشتهی شادی خوشکار
انتشارات چکه و شهر قلم
پرسید: نمیخواهی بگویی آن روز کجا رفته بودی؟
گفتم رفته بودم دنبال دوستم.
– پیدایش کردی؟
– نه. دیگر مهم نیست.
– چرا، مهم است. دوست همیشه مهم است. برای اینکه حرفی روی دلت نماند و گاهی بتوانی با او بستنی بخوری و بهش بگویی که دلت برایش تنگ شده بود. وگرنه آدم پژمرده میشود.
– مثل حسن یوسفها؟
– بله دختر جان. حسن یوسفها هم دوستشان را گم کردهاند. من هم دوست خوبی برایشان نبودام.
دماغش قرمزقرمز شده بود. دستم را از دستش بیرون آوردم و شالگردن پیچیدم دور صورتش.
چشمهایش به دو طرف صورتش کش آمد.
خُب؟ این بخشِ کوتاهی از روزنوشتهای همین خانومِ درخت است که ته کلاس مینشیند. درختی که دوستش را گم کرده و بستنی هم میخورد؟ نه. نه یک درختِ واقعی. او یک دختر نوجوان است. پس چرا درخت؟ آخر، طفلکی خیلی دراز است و البته، خیلی هم کمرو. روزنوشتهای درخت ته کلاس رُمانی است که در قالب دفترچهی خاطرات نوشته شده و راوی/ نویسندهی آن دختری نوجوان است که دربارهی خانوادهاش، مدرسهاش، دوستهایش و آقاههی کافینتی در دفترش مینویسد و یک دلبستگیِ ساده، معصومانه و دخترانه را روایت میکند. این رُمان بهتازگی چاپ شده است و با قیمت ۲۲۰۰ تومان در غرفهی انتشارات چکه و انتشارات شهر قلم در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (سالن ۲۳b، غرفهی ۱۲۵) به فروش میرسد. لابُد بعد از نمایشگاه هم در کتابفروشیهای سطح شهر میتوانید روزنوشتهای درخت ته کلاس را تهیّه کنید.
جشن خاکستر
رُمان نوجوان
نوشتهی
مریم محمّدخانیانتشارات چکه و شهر قلم
شاید اگر این سرگیجهها و رؤیاهای عجیب و غریب دست از سر ماهنگار برمیداشتند، همهچیز بهتر میشد.
مگر میشد جریان کتاب قهوهای و شباهت دخترهای توی کتاب با مادرش را فراموش کند؟ همهجا پر از نشانه است، نشانههایی که به ماهنگار میگوید: «هی! مادرت دارد یک راز بزرگ را از تو پنهان میکند. رازی که زندگی هر دوی شما را عوض کرده!» و از همینجاست که داستان ماهنگار آغاز میشود، داستان دختر ۱۴سالهای آرام که با آهو، دوست پُر شر و شور و شیطانش همراه میشود تا راز مادربزرگش را کشف کند. لابُد از نوشتهی پشتجلد (منظورم همین متنِ خاکستریِ بالاست دیگر) متوجّه شدهاید که جشن خاکستر داستانِ دختری چهاردهساله است به نام ماهنگار که با مادرش زندگی میکند، یک زندگیِ رازآلود. این رُمان فضایی سورئال دارد و در آن واقعیّت و خیال، حقیقت و اساطیر در هم میآمیزند. فکر میکنم نوجوانها، بهخصوص دخترها از فضای این رُمان، ماجراهای ماهنگار و معمّاهای زندگیِ او لذّت ببرند.
این رُمان بهتازگی چاپ شده است و با قیمت ۳۶۰۰ تومان در غرفهی انتشارات چکه و انتشارات شهر قلم در بیستوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران (سالن ۲۳b، غرفهی ۱۲۵) به فروش میرسد. لابُد بعد از نمایشگاه هم در کتابفروشیهای سطح شهر میتوانید جشن خاکستر را تهیّه کنید.
Keywords:
About Book Of Robabeh Mirghiyasi , Shadi Khoshkar , Maryam Mohamadkhani